logo-1

 

Tuintips 2014.
Elke week een nieuwe tuintip op de homepagina. Op deze pagina vindt u ze allemaal!

Week52

Namens Costerus Tuinen wensen wij al onze relatie’s prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Week50

Door oude bladeren weg te knippen bij de Helleborus worden de jonge nieuwe bloemen beter zichtbaar zodat u er nog meer van kunt genieten..

Week49

Deze maand kan je nog de kiwi, de druif en de esdoorns snoeien. De sapstroom ligt nu stil in de plant zodat het “bloeden”niet plaatsvind.

Week48

Groenkalk kan nu goed toegepast worden. Kalk lost moeilijk op dus door nu te strooien kan mosvorming tegengegaan worden

Week47

Heeft u net bladhoudende heesters of coniferen geplant, dan moeten deze toch regelmatig water krijgen, omdat ze toch blijven verdampen.

Week46

Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat afgevallen bladeren in de vijver terechtkomen. Dit kan je doen door tijdelijk een net over de vijver te spannen.

Week45

Maak met regel ook uw dakgoten schoon van afgevallen bladeren en eventueel mos dat los is geraakt van de dakpannen.

Week44

Nu kan je nog bloembollen planten. Deze maand is nog wel geschikt maar wacht niet te lang. Zet niet de hele border vol maar mooie plekken fleuren de border in het voorjaar prachtig op.

Week43

Als de beregeningsinstallatie niet meer gebruikt word kan deze leeggeblazen worden om stuk vriezen te voorkomen.

Week42

Verwijder regelmatig afgevallen bladeren van het gazon om bruine en gele plekken te voorkomen.

Week40

Notenbomen kunnen prima in de nazomer gesnoeid worden. De snoeiwonden kunnen mooi herstellen voor de winter en “Bloeden” van de boom is uitgesloten.

Week39

Rozen doen het nog heel goed. Ze bloeien namelijk nog een tijdje door. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen  zodat de verdere bloei bevorderd wordt.

Week38

Ze zijn weer volop verkrijgbaar. De bolchrysant of de troschrysant. Kleur je terras nu weer op met mooie chrysanten

Week37

Nu de temperatuur nog relatief hoog is kan er nu nog goed onkruid in het gazon bestreden worden. Gebruik hiervoor bv. Dicamix of MCPP.

Week36

Nu is het de tijd om in uw gazon de kale plekken in te zaaien. De temperatuur van de grond is nog lekker warm dus het graszaad zal snel kiemen.

 

 

 

 

 

 

 

Week35

.Tegen het einde van augustus kunnen de meeste hagen hun laatste knipbeurt krijgen omdat ze dan zijn uitgegroeid.

Week34

Steek regelmatig de graskanten van uw gazon. Zo houdt u mooie strakke randen en het gras groeit ook niet in de beplanting..

Week33

Tijdens de vakantieperiode is het fijn als uw gazon ook regelmatig word gemaaid. Costerus Tuinen verzorgd ook deze werkzaamheden tijdens de vakantie. Tevens ook  inbraakpreventie.

Week32

Augustus is een warme maand. Vijvers kunnen erg veel water verdampen per dag. Houd dit goed in de gaten en vul regelmatig bij.

Week28

Sommige vaste planten kunt u na de bloei terugsnoeien tot ca. 5 - 10 cm boven de grond. Ze zullen hierna opnieuw uitlopen en een tweede bloei geven. Bv. geranium en alchemilla lenen zich hier goed voor.

Week27

Besproei de beplanting en het gazon nu regelmatig. Vanwege het droge weer heeft alles extra water nodig. Sproei bij voorkeur ‘s avonds laat of ‘s morgens vroeg om minder verdamping te hebben..

Week26

Zowel de ligusterhaag als de beukenhaag en de Buxus kunnen deze maand prima gesnoeid worden..

Week25

Buxus hagen en Buxusbollen kunnen nu gesnoeid worden. Probeer te snoeien bij bewolkt weer om verbranding te voorkomen.

Week24

Houd potplanten en kuipplanten nu goed in de gaten met het droge weer. Ze drogen nl. eerder uit als planten in de volle grond. Geef ook deze planten af en toe wat bemesting.

Week23

Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen uit de rozen en knip ze dan terug tot het eerste vijfde blad.

Week21

Vormsnoei bij de taxushaag en buxusbollen kan nu plaatsvinden. Bij dit tuinonderhoud moet zoveel mogelijk rekening worden gehouden dat er gesnoeid word bij bedekt weer.

Week20

De carpinushaag kan nu al voor de eerste keer gesnoeid worden. In de jonge scheuten zitten vaak luizen. Na het scheren ben je ook deze luizen weer kwijt en je houd de haag voller.

Week19

Perkplanten en eenjarigen kunnen nog bevriezen bij een nachtvorstje. Houd er  rekening mee dat dit nog kan gebeuren

Week18

Kuipplanten kunnen nu weer naar buiten gehaald worden. Doe dit overigens het liefst bij bewolkt weer om bladverbranding te voorkomen.

Week17

Nu het al een tijdje droog weer is, is het raadzaam om ‘s avonds een keer te sproeien. Een half uur per keer is ruim voldoende. Een keer in de week is goed.

Week16

Borders kunnen nu prima bemest worden met organische mest. Nu de groei goed op gang is, is een goed voedingsaanbod van essentiŽel belang.

Week15

De Forsythia kan nu na de bloei teruggesnoeid worden. Ze houden wel van een zonnige standplaats.

 

 

 

 

 

 Week14

Heeft u winterheide in de tuin staan, dan kan deze nu prima teruggesnoeid worden zodat er weer een mooie compacte plant overblijft en weer mooi kan uitgroeien.

Week13

Wortelgoed zoals de beukenhaag kunnen nog steeds geplant worden.

Week12

Gazon met veel mos kan nu geverticuteerd worden. Ook kale plekken in het gazon kunnen nu bijgezaaid worden.

Week11

Het gazon kan nu voor de eerste keer gemaaid worden. Doe dit overigens nog niet te kort. Ook de rozen kunnen nu gesnoeid worden. Advies snoei de rozen op 3-5 ogen van de grond.

Week10

Deze maand kan er compost of stalmest door de borders gewerkt worden,

Week9

Zachtjes aan kunnen borders vrij gemaakt gaan worden van bladeren en kunnen de afgestorven plantendelen afgeknipt worden.

Week8

Nu kan de composthoop leeg gemaakt worden en de goede verteerde compost kan door de borders gewerkt worden.
De overige slecht verteerde plantendelen kunnen weer terug de compostbak in, zodat dit weer verder kan verteren en volgend seizoen weer goed bruikbaar is.

Week7

Orleanders en andere kuipplanten kunnen best nog buiten blijven zolang het niet vriest. Geef wel af en toe wat water om uitdroging te voorkomen

.Week6

Nu kan er nog kalk gestrooid worden op het gazon om verzuring en dus mosvorming tegen te gaan..

Week5

Laat uw grasmaaier alvast even na kijken en slijpen. Hier is nu nog voldoende tijd voor voordat straks het seizoen weer begint.

Week 4

Heeft u fruitbomen in de tuin staan, dan kan u  nu beginnen met het snoeien van de bomen. Zo zijn de bomen op tijd klaar voor het komende voorjaar.

Week 3

De bloemen van de Helleburus zijn nu al zichtbaar. Door het oude blad rond de nieuwe bloemen weg te knippen komen de nieuwe bloemen nog beter uit.

Week 2

De tuin kan je best al opfleuren om potten te vullen met leuke planten. Denk bv. een combinatie van een wilgenboompje met Helleborus. Ook voorgetrokken Narcissen doen het goed.

Week 1

Bij deze bedanken  wij iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen, en wensen u een gelukkig nieuwjaar  toe.

 

Klik hier voor alle tuintips van 2014.

 

 .

 

                                                                                  

Terug naar productoverzicht.