logo-1
Tuintips

Elke week een nieuwe tuintip op de homepagina. Op deze pagina vindt u ze allemaal!

Week34

Deze maand kan het gazon nog een keer bemest worden. Ook kunt u onkruidbestrijding toepassen tegen de aanwezige onkruiden in het gazon. Doe dit bij voorkeur met droog weer.

Week 27

De komende dagen word warm weer voorspeld. Probeer  regelmatig water te geven aan uw gazon en beplanting. Bij voorkeur ‘s avonds sproeien.

Week 23

Op warme dagen is het beter om het gazon een standje hoger te maaien om verbranding te voorkomen.

Week 22

Controleer de rozen regelmatig op bladluizen. Deze kunt u verwijderen door de rozen af te spoelen met veel water of een bestrijdingsmiddel inzetten.

Week19

Eenjarige planten kunnen nu in de tuin geplaatst worden. De ijsheiligen zijn voorbij  en de kans op een late nachtvorst is nihil..

Week18

Buxushaagjes en buxusbollen kunnen deze maand  prima gesnoeid  worden. Doe dit bij bewolkt weer zodat er geen verbranding van het blad ontstaat.

Week17

Kijk uit met het buiten zetten van kuipplanten die de winter binnen hebben gestaan. De laatste nachtvorst kan ze alsnog beschadigen.

Week16

Forsythia, prunussen en bepaalde soorten spirea’s kunnen na de bloei teruggesnoeid worden.

Week15

Afgevallen bladeren en afgestorven bladresten van waterplanten kunnen nu uit de vijver verwijderd worden.

Week14

Laat nu je grasmaaier nakijken en een servicebeurt geven. Hier heb je het komende groeiseizoen weer veel plezier van.

Week13

Nu de temperatuur steeds iets verder oploopt is het weer tijd om het gazon te verticuteren. Haal de moslaag weg met een hark of machinaal. Zo bevorder je weer wortelstimulatie en krijg je weer een volle grasmat terug. Zaai in met graszaad en bedekt het graszaad weer met dresgrond.

Week12

Nu kunnen de rozen flink teruggesnoeid worden. Snoei de struik terug tot 3-4 ogen boven de grond en de plant zal minder vatbaar zijn voor ziekte’s en zal uitbundiger bloeien.

Week11

.Siergrassen die als blikvanger in de winter zijn blijven staan, kunnen nu worden teruggeknipt

Week10

Deze maand is nog uitermate geschikt om heesters en bomen met kale wortel te planten. Zolang er nog geen blad aanzit kan dit nog prima uitgevoerd worden bv. de beukenhaag..

Week9

Wacht nog even tot begin maart met rozen snoeien. Ze kunnen nog invriezen bij vorst..

Week8

Voor  takken op de vaas kunt u nu de Forsithia takken knippen. Ze zullen binnen enkele dagen uitkomen. Zo heeft u al eerder het voorjaar in huis en kunt u genieten van de gele bloemenpracht.

 

 

 

 

 

Week7

Omdat de watertemperatuur in vijvers nog laag is, is het nog niet noodzakelijk om vissen te gaan bijvoeren..

Week6

Ook de komende dagen blijft het winterweer dus probeer ook aan de vogels te denken door vetbollen op te hangen  en strooivoer te verstrekken.

Week5

Door het vriezende weer is het belangrijk dat het oppervlak van de vijver open blijft zodat eventuele schadelijke gassen uit de bodem kunnen ontsnappen.

Week4

Door de vele regenval is nu duidelijk op uw terras te zien waar plassen water blijven staan. Maak hier notitie van zodat u in het voorjaar de verzakkingen kunt bijwerken.

Week3

Door het harde waaien de afgelopen dagen zijn er diverse takken uitgebroken. Verwijder deze van het gazon zodat er geen kale en beschadigde plekken ontstaan.

Week1

De beste wensen en een groen jaar toegewenst.

Klik hier voor alle tuintips van 2015.

 

                                                                                  

Terug naar productoverzicht.